Nei pomeriggi freddi una tazza calda di chai latte ci sta sempre bene.
E se ci aggiungessimo del cacao? ancora meglio!
Come in questa ricetta, per farla ho utilizzato del latte autoprodotto dolcificato con i datteri.
Si può anche semplicemente comprare del latte vegetale e magari dolcificare con sciroppo d’acero o malto di riso.
Ma se avete tempo e voglia di una coccola, vi consiglio di seguire le mie indicazioni <3
ENG:
CHOCOLATE CHAI LATTE
On a cold afternoon I love to treat myself with a cup of hot chai latte, with a bit of cocoa
For this recipe, I have used some homemade veg milk, sweetened with some dates.
You can also do it with some store bought veg milk and add some maple syrup or, some rice malt.
However if you do have the time I would highly recommend you to treat yourself with some homemade one.
Preparation time10 mins Cooking time20 mins Total time30 mins
Ingredients
For this recipe, I have used some homemade veg milk, sweetened with some dates.
You can also do it with some store bought veg milk and add some maple syrup or, some rice malt.
However if you do have the time I would highly recommend you to treat yourself with some homemade one.
Preparation time10 mins Cooking time20 mins Total time30 mins
Ingredients
- ● 250 g of almond milk
- ● 2 sukkari dates
- ● 1 tsp of black tea (either in leaves or a tea bagwill be fine)
- ● 1 cinnamon stick
- ● 1⁄2 cardamom pod
- ● 1 star anise
- ● Water (as much as needed)
- ● 1 tbsp. of raw cacao
- ● 1 tsp of coconut oilProcedure
- Bring the water to boil with the spices and let everything boil for a few minutes
- Pour the tea and put the pot on the side with a cover
- In the meanwhile blend the almond milk with the dates, the raw cacao and the coconut oil
- Remove the spices from the tea with a strainer and pour it a good size cup, filling it up to 3⁄4
- Add the chocolate milk, and if you like it some whipped cream
Chai latte al cioccolato
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
- 250g di latte di mandorle autoprodotto
- 2 datteri sukkari soft
- 1 cucchiaino di the nero in foglie (o in busta)
- 1 stecca di cannella
- 1/2 bacche di cardamomo
- 1 anice stellato
- acqua q.b
- 1 cucchiaio abbondante di cacao crudo
- 1 cucchiaino di olio di cocco
Instructions
- Innanzitutto portare a bollore un pentolino di acqua con all’interno le spezie. Fate bollire l’acqua per qualche minuto.
- Versare anche il tè e mettete da parte il pentolino coperto.
- Nel frattempo frullate il latte di mandorla con i datteri, il cacao e l’olio.
- Rimuovete le spezie e il tè aiutandovi con un colino e versatelo in una tazza capiente. Riempiendone 3/4.
- Aggiungete il latte al cioccolato e se vi piace, anche una pallina di panna.