Ormai la mattina mi alzo e il mio primo pensiero va ai pancakes.
Cosa ci metterΓ² all’interno stavolta? Li faccio alla spirulina, curcuma o al cacao?
Che frutta aggiungo? Con la marmellata o con sciroppo d’acero?
Gelato??? No troppo freddo. πŸ˜€
Oggi vi propongo questa versione con farina di castagne.
Buonissimi e morbidissimi.
ENG:

CHESTNUT PANCAKES
Every morning when I wake in the last few weeks, my first thought goes straight to pancakes..
What shall I make them with today? Maybe with some spirulina, maybe with some turmeric or with cocoa powder?
Which fruits shall I top them with? Or maybe I should top them with jam or maple syrup?
What about ice cream? Maybe not.. way too cold now for ice cream!
So today, I will share with you, this version with chestnut flour.
Super yummy and super soft!
Preparation time : 10 mins Cooking time : 1 min
Total time : 11 mins
INGREDIENTS
100 g – Rolled oats
30 g – Chestnut flour
1 teaspoon – cinnamon powder 150 ml – vegetable milk
1 tsp – baking soda
1 tsp – Lemon juice
1 ripe banana
PROCEDURE

  1. Ground the oats into fine flour
  2. Add the chestnut flour, the baking soda, the
    cinnamon and stir well.
  3. Blend the banana with the milk and pour it onto
    the dry mix
  4. Stir well
  5. Add the lemon juice (this is to activate your baking soda)
  6. Heat a non-sticky pan with a little bit of vegetable oil, and one ladleful of batter at the time.
  7. Wait until you get the upside bubbling and then, turn it on the other side.

Pancake alle castagne

Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 100g di fiocchi di avena
  • 30g di farina di castagne
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 150 latte vegetale
  • 1 cucchiaino di bicarbonato
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 1 banana matura
Instructions
  1. Frulla l’avena fino a renderla farina.
  2. Aggiungi la farina di castagne, il bicarbonato, la cannella e mescola.
  3. Frulla la banana con il latte e versala sulla farina.
  4. Amalgama bene il tutto.
  5. Aggiungi una spruzzata di limone (per attivare il bicarbonato)
  6. Scalda una padella antiaderente unta con olio di semi e un mestolo alla volta versa i pancake.
  7. Aspetta che in superficie faccia le bolle e giralo.